به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مهنار اشرفی رییس پژوهشکده ابنیه و بافت های تاریخی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در این زمینه گفت: همواره در محوطه های میراثی که فعال و زنده هستند بین اصول و ظوابط حفاظتی و نیازهای امروز و تکنولوژی چالش وجود داد.
وی تصریح کرد که به منظور رفع این معضل و رعایت اصول حفاظتی در محوطه های میراثی در کنار حفظ آداب و سنن گذشته مجموعه نشست هایی را برگزار کرده ایم تا با بهره گیری از نظرات کارشناسان بتوانیم هر دو نیاز را مرتفع سازیم .
اشرفی افزود:در این بررسی ها معماری بومی روستایی روستای میمند به عنوان نمونه انتخاب شد و با دعوت از گروه های فعال در حوزه های مرتبط با موضوع سعی کردیم طرح های بومی مورد نیاز مردم که تمام اصول حفاظتی را نیز رعایت کردند ارایه دهیم .
رییس پژوهشکده ابنیه و بافت های تاریخی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد که در نشست \"طراحی مسکن بومی با مردم\" نحوه استفاده از انرژی های پاک ، مسکن بومی ، طرح هایی شرکت کننده در مسابقه و... مورد بررسی قرار گرفت.
اشرفی با بیان اینکه این کارگاه و نشست ها می تواند نتیجه و تجربه ای برای سایر سایت ها باشد خاطر نشان کرد :در این کارگاه ها سعی کردیم با استفاده از شیوه های زیست بومی به جزییات اجرایی نزدیک شویم.
وی اظهار داشت :با تدقیق طرح ها ، همفکری مردم محلی ، بهره گیری از استادکاران در کنار احترام به طرح های بومی در نظر داریم طرح هایی را در زمینه طراحی مسکن بومی ایجاد کنیم که علاوه بر نیاز مردم تمام اصول حفاظتی را هم در بر گیرد.
\n
انتهای پیام/